Αίγα με ντομάτα kritikes syntages latzimas elaiolado Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Συνταγές

Αίγα με ντομάτα

Ιδιαίτερα φημισμένο για τη νοστιμιά του! Αποτελεί χαρακτηριστικό φθινοπωρινό κρητικό φαγητό! Σε πολλές περιοχές του νησιού σφάζουν συνήθως μετά τον Αύγουστο τις στείρες αίγες της προηγούμενης χρονιάς και το κρέας τους είναι περιζήτητο.

Συστατικά

1,5 κιλό κρέας αίγας
½ ποτήρι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΛΑΤΖΙΜΑΣ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες (εναλλακτικά χυμό ντομάτας)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το λάδι με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί.
Αν η αίγα είναι μεγάλη, τη βράζουμε πρώτα με λίγο νερό και, όταν πιει το νερό, ρίχνουμε το λάδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε αμέσως και το κρεμμύδι και μετά τη ντομάτα και το αλατοπίπερο.