Ένα ελαφρύ και νόστιμο κέικ που πρέπει να δοκιμάσεις!
Υλικά
280 γρ αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
250 γρ χυμός πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
240 γρ ελαιόλαδο Λατζιμάς
230 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
3 κγ baking powder
1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα
2. Λαδώνουμε ελάχιστα την φόρμα για κέικ, αλευρώνουμε και τοποθετούμε μέσα προσεκτικά το μείγμα
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10’ και ψήνουμε το κέικ στην ίδια θερμοκρασία, για περίπου 35’ – 40’.
4. Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε, προσθέτωντας από πάνω, εάν θέλουμε, ολόκληρα κομμάτια φρέσκου πορτοκαλιού!
Καλή επιτυχία!