Και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Υλικά:
2 λαβράκια, μεσαίου μεγέθους
3 κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λατζιμάς
χυμό από 1 λεμόνι
3-4 λεπτές φέτες λεμονιού
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
1 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού (για το σερβίρισμα)
Κλωνάρια δεντρολίβανου (για το σερβίρισμα)
Αντικολλητικό χαρτί (τόσο ώστε να χωράει τα λαυράκια)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
1. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της τα λαυράκια.
2. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και από 2 φέτες λεμονιού πάνω στο κάθε ψάρι.
3. Στοιχίζουμε τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο κι αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με λίγο νερό, διπλώνοντας με προσοχή τις άκρες της, πιέζοντας ελαφρά.
4. Μεταφέρουμε τα ψάρια προσεκτικά σε ένα μεγάλο ταψί και, αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα, ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
5. Ανοίγουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και σερβίρουμε τα λαυράκια με κόκκους μαύρου πιπεριού και κλωνάρια δεντρολίβανου. Είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!