Μια… διαφορετική σαλάτα, που θα σου μείνει αξέχαστη!
Υλικά
200 γρ φαγόπυρο
100 γρ καπνιστό σολομό, κομμένο σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες αγγούρι
3 κ.σ ελαιόλαδο Λατζιμάς
χυμό από 1 λεμόνι
Σκορδο σκόνη κατά βούληση
Αλάτι κατά βούληση
1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βράζουμε όπως ακριβώς παρασκευάζουμε το ρύζι (αναλογία 1:2 ), για 10-15 λεπτά
2. Το ξεπλένουμε, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί
3. Σκεπάζουμε τη σαλάτα μας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες
4. Η σαλάτα μας σερβίρεται κρύα, για αυτό, όταν θέλουμε να την καταναλώσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε για 10-15λ σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το φρέσκο ελαιόλαδο
Καλή απόλαυση!