Λαχταριστή και πεντανόστιμη, η ταχινόπιτα είναι ιδανική για τις μέρες της νηστείας!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κιλό χωριάτικο αλεύρι
20 γρ αλάτι
60 γρ ζάχαρη
20 γρ μαγιά
80 γρ ελαιόλαδο Λατζιμάς
Κανέλα
Νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ ταχίνι
Ζάχαρη κατά βούληση
Κανέλα κατά βούληση
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύουμε το ταχίνι την κανέλα και τη ζάχαρη. (Οι δοσολογίες σε ζάχαρη και κανέλα είναι κατά βούληση – αναλόγως πόσο γλυκιά θέλετε να βγει η ταχινόπιτα)
3. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο σε 3 ξεχωριστά στρογγυλά φύλλα και προσθέτουμε σε κάθε φύλλο ξεχωριστά το μείγμα με το ταχίνι που ετοιμάσαμε.
4. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αν θέλουμε, χαράσουμε την πίτα κυκλικά με ένα μαχαίρι, ώστε να παίρνει αέρα και να ψηθεί ομοιόμορφα
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αφού στους 180 C για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!