Το Ελαιόλαδο

4 εκπληκτικές χρήσεις του ελαιόλαδου στην καθημερινή σου φροντίδα

Σίγουρα γνωρίζεις ότι το ελαιόλαδο αποτελεί το απόλυτο συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Μια τροφή ιδιαίτερα διαδεδομένη στη δική μας κουζίνα, που είναι ξακουστή όχι μόνο για την θρεπτική της αξία, αλλά και για τα οφέλη που παράσχει στον οργανισμό μας.
Το ελαιόλαδο, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στις… μαγειρικές του “ικανότητες”, καθώς μπορεί να κάνει θαύματα και στην προσωπική μας φροντίδα!
Ποιες είναι λοιπόν οι 4 μοναδικές χρήσεις που το καθιστούν, συν της άλλης, ένα αξιόπιστο, φυσικό προϊόν περιποίησης;

Ελαιόλαδο και φροντίδα του προσώπου
Πολλοί σκέφτονται ότι, τοποθετώντας ελαιόλαδο στο πρόσωπό τους, αυξάνουν τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα τους. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι αλήθεια, καθώς όλο και περισσότεροι ειδικοί στον χώρο της κοσμετολογίας επιβεβαιώνουν ότι ο «υγρός χρυσός» της διατροφής «ευθύνεται» και στο να παραμένει ενυδατωμένο και απαλό το πρόσωπό μας.

Ελαιόλαδο και φροντίδα των χειλιών
Το ελαιόλαδο είναι ο πιο πιστός σύμμαχος στην αντιμετώπιση των «σκασμένων» χειλιών. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, που τα χείλη είναι όλο και πιο ευάλωτα και εκτεθειμένα στους εξωτερικούς παράγοντες, η εφαρμογή λίγου ελαιόλαδου μπορεί να κάνει θαύματα στην ενυδάτωσή τους, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα και την απαλότητά τους.

Ελαιόλαδο και φροντίδα των άκρων
Το ελαιόλαδο λειτουργεί ευεργετικά και στη φροντίδα των χεριών και των ποδιών μας. Η εφαρμογή του δε, είναι ιδανική και για τα γόνατα, τις φτέρνες ή τους αγκώνες μας, περιοχές που καταπονούνται αρκετά μέσα στην καθημερινότητα. Η χρήση του, λοιπόν, σε αυτά τα «δύσκολα» σημεία του δέρματός μας, παρέχει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, χαρίζοντας ταυτόχρονα απαλότητα και ελαστικότητα στις «κουρασμένες» περιοχές.

Ελαιόλαδο και φροντίδα των μαλλιών
Το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαύματα και στα μακριά μαλλιά. Αρκούν λίγες σταγόνες ελαιόλαδου στην άκρη των μαλλιών και η αφυδάτωση θα είναι παρελθόν, με την απαλότητα και την αναζωογόνηση της τρίχας να κάνουν την επανεμφάνισή τους!

Μην κρατάς, λοιπόν, το ελαιόλαδο μόνο για την κουζίνα. Εμπιστεύσου το στην καθημερινότητά σου και θα εκπλαγείς, καθώς οι χρήσεις του είναι αναρίθμητες και μπορούν να ξεπεράσουν κάθε πιθανή προσδοκία!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *