Εξαιρετική θαλασσινή λιχουδιά με εξαίσια νοστιμιά!
Οι καλύτεροι αχινοί για την παρασκευή αχινοσαλάτας είναι εκείνοι που μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού, γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!
Βρίσκουμε, λοιπόν, ή αγοράζουμε τους θηλυκούς αχινούς σε περιόδους, που το φεγγάρι είναι στη γέμιση.
Συστατικά
20-25 αχινοί
2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΛΑΤΖΙΜΑΣ
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Τρώγονται μόνο οι θηλυκοί αχινοί που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα. Μπορείτε να τους μαζέψετε μόνοι σας, καθώς υπάρχουν άφθονοι στα βράχια.
Ανοίγουμε κυκλικά το κέλυφος των αχινών από την μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι. Ξεπλένουμε την άμμο και τα φύκια από μέσα (καλύτερα με θαλασσινό νερό), αποσπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι.