ελαιόλαδο kai proino latzimas extra partheno ladi
Το Ελαιόλαδο

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο και στο πρωινό σας!

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το βούτυρο στο πρωινό σας!

Ακολουθήστε τη συνταγή των παλιών Κρητικών: ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε ένα αρωματισμένο ελαιόλαδο με φυσικά αρώματα (βότανα, αρωματικά χόρτα). Μπορείτε μάλιστα να το αρωματίσετε και μόνοι σας αφήνοντας ένα κλωνάρι βότανου μέσα σε ένα μπουκάλι με ελαιόλαδο για δύο βδομάδες. Στην Κρήτη έβαζαν παλιά σκέτο αγνό παρθένο ελαιόλαδο με λίγη ρίγανη και αλάτι.

Είναι ένα εξαιρετικό πρωινό, που χαρίζει υγεία!

 Ένα παραδοσιακό πρωινό στην Κρήτη περιέχει αφέψημα από αρωματικά φυτά όπως είναι το φημισμένο δίκταμο (το εγκωμίαζαν οι γιατροί της αρχαιότητας), φρέσκα φρούτα, ελιές, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που βουτούσαν λίγο παξιμάδι μέσα σε κόκκινο κρασί.

Το ψωμί ήταν πάντα μαύρο, ολικής αλέσεως και τις περισσότερες φορές γινόταν από αλεύρι κριθαριού.

Related Posts