Εύκολη και αφράτη πορτοκαλόπιτα, η πιο πετυχημένη συνταγή για ένα γλυκό όνειρο!
Συστατικά
3 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΛΑΤΖΙΜΑΣ
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα 1 λεμονιού και 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 ρακοπότηρο κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά να γίνει ομοιογενής χυλός, τον αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου.