Η γεύση της σπιτικής μαγιονέζας απογειώνει γευστικά στη στιγμή τα πιάτα που συνοδεύει! Μία εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία!
Συστατικά
2 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ΛΑΤΖΙΜΑΣ
Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
Χυμός από μισό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μίξερ, μπλέντερ, μούλτι ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε καλά για να αφρατέψει το μείγμα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, όταν ρίξουμε όλο το λάδι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, μην περιμένετε να είναι όσο σφιχτή όσο ή μαγιονέζα που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, όταν μπει στο ψυγείο θα σφίξει πιο πολύ.
Φυλάξτε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3-4 μέρες, μην ξεχνάτε είναι σπιτική μαγιονέζα χωρίς συντηρητικά.