Τα κυδώνια είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για το χοιρινό κρέας αποτελώντας έναν φανταστικό συνδυασμό, ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι!
Συστατικά
1 κιλό κρέας
1 κιλό κυδώνια
½ ποτήρι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΛΑΤΖΙΜΑΣ
½ κιλό ντομάτες ή 1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Ρίχνουμε και τις ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να μισοψηθεί.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια και, αν θέλουμε, από την φλούδα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στο τσουκάλι, αφού τραβήξουμε το κρέας στην άκρη για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο νερό και βράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα.