Ρεβιθόρυζο elaiolado kritikes syntages latzimas Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Συνταγές

Ρεβιθόρυζο

Ένας νόστιμος και θρεπτικός συνδυασμός για τους λάτρεις του ρεβιθιού!

Συστατικά

500 γρ. ρεβίθια
200 γρ. ρύζι
150 γρ. ελαιόλαδο ΛΑΤΖΙΜΑΣ
50 γρ. κρεμμύδι
50 γρ. χυμός λεμονιού
30 γρ. αλεύρι
10 γρ. αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θα φτιάξουμε το ρεβιθόριζο, τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό.

Την επομένη τα ξεπλένουμε τρεις φορές και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μισοψηθούν. Έπειτα τα σουρώνουμε, τους προσθέτουμε και πάλι νερό και τα βάζουμε και πάλι για βράσιμο. Προσθέτουμε ξυσμένο κρεμμύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, σε μια λεκάνη, λεμόνι, αλεύρι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει με νερό και λίγο αλάτι.